Hur vatten (och vi?) påverkas av vår omgivning och oss själva

Masuro Emoto började forska för ungefär 20 år sedan kring hur vatten påverkas av sin omgivning genom att ta fotografier av vattenkristaller. Han har under årens lopp gjort många experiment och tagit många foton.  Bland annat har han fotograferat hur vatten påverkas av musik.

Han gjorde även experiment med att ge olika budskap till olika flaskor med destillerat vatten och fick fram fascinerande och tänkvärda resultat. De flaskor som fick goda budskap som t.ex. Kärlek, hopp och tack formade vackra, symmetriska kristaller medan de som fick negativa budskap som t.ex. hat och döda formade oformliga, fula kristaller.

I hate you
I love you

 

 

 

 

 

 

Se gärna på ett klipp från YouTube som visar några av de foton som Masuro Emoto har tagit. Även om du inte tror på budskapet så är det fantastiskt vackra bilder.

Eftersom vi består av ca 70% av vatten innebär det då att även vi påverkas till 70% av vår omgivning och de budskap vi ger oss själva….?

DroppeDet här har börjat intressera mig sedan jag började använda Tibetanska klangskålar. Om jag fyller en sådan skål med vatten och klingar mot kanten så syns det tydligt hur vattnet börjar organisera sig symmetriskt och om jag skapar vibration genom ett jämnt tryck runt kanten så börjar vattnet att bubbla som om det kokade.

Det sägs att vibrationen från klangskålarna går igenom hela kroppen och att till och med vätskan i våra celler påverkas av vibrationen. Under mina klangmeditationer så lägger jag alltid positiva intentioner för varje klang som t.ex. kärlek, öppna hjärtat, läkning, fullt frisk nu. Tänk om det i sin tur skapar vackra och symmetriska vattenkristaller i de kroppar som vibrationen går igenom…?

Här hittar ni en gullig barnbok om hans forskning.

Här kan ni läsa mer om klangmeditation.

Kommentera