Klangmeditation

skalJag har tyvärr inga fler tillfällen i höst på grund av att jag flyttar utomlands men nedan hittar du några av mina fantastiskt duktiga kollegor som jag varmt kan rekommendera.

Odenplan

Carola Lassén

Jag heter Carola Lassén. En tidig morgon i Thailand upplevde jag för första gången magin i klangskålar. Nu bjuder jag in dig till ett möte med toner och vibrationer från mina klangskålar. Varannan vecka erbjuder jag klangmeditationer på Odenplan. Klangmassage ges på mottagning vid T-centralen, S:t Eriksplan, Odenplan eller i Årsta och bokas via mejl.

Hjärtligt välkommen till en njutningsfull och djupt avslappnande stund!

Farsta och Nynäshamn

Mari Mohlén

På MariCare Hälsa & Utveckling arbetar vi med klangskålar i flera behandlingar. Du kan boka enskilt klangmassage eller som komplement i lymfmassage eller chakraflödesmassagen. Vibrationerna skänker ytterligare en dimension till behandlingarna och ger mervärde för dig som kund. Vi jobbar också med retreat, klangmeditationer och yogapass med klangskålar. Vi har event och behandlingar i Farsta och Nynäshamn.

Östermalm och Trosa

Mikael Kolthoff

För 20 år sedan kom jag i kontakt med meditation på riktigt.  Mediterade 2 gånger dagligen och mådde så bra av det på alla plan. När jag för 7 år sedan hittade yogan också så hade jag hittat hem. Så efter 26 år som sångare i Kungliga Operans kör utbildade jag mig till lärare och terapeut i Mediyoga. Efter det har jag hittat de tibetanska klangskålarna som ger en sån oerhört behaglig och läkande djupavslappning.  Jag har gått utbildning hos Anna-Carin i klangterapi och ger nu också klangmeditationer och klangskålsmassage. Jag har alltid med mig några skålar på mina yogaklasser till avslappningen. Jag kan komma till dig eller så kan vi vara på en yogastudio på Östermalm.  Jag kommer från december också finnas i Trosa på en Yogastudio. Jag har också en workshop i meditation där vi provar olika meditationstekniker allt från stilla meditation, gående, mantra, healingmeditation till klangmeditation. Allt för att du ska få tillfälle att hitta din meditation. 
Boka på mobil 070 618 66 16 

 
Vad är klangmeditation

Genom vibrationerna från tonerna av klangskålarna uppnår du en djup avslappning som aktiverar kroppen förmåga till självläkning och återhämtning.

Klangskålen skapar en vibration som går igenom hela kroppen ända ned till cellnivå och renar och balanserar kroppens energi. Kroppen får en inre massage som gör att spänningar släpper och fysiska skador får en möjlighet att läka.

Även det undermedvetna och det mentala påverkas så emotionell spänning och stress kan släppa och därmed ge ökad livsglädje.

Även om du inte är van att meditera så hjälper dig klangskålarna att skingra dina tankar och du kommer snabbt in i djup, vilsam meditation.

Hur går det till?

Klang o Buddha

Under meditationen ligger du ned under en filt medan jag spelar på skålarna i en dryg timme. Efteråt har du god tid på dig att komma tillbaka till här och nu och vi dricker en kopp te under tystnad. Du sitta  eller stå om du hellre vill det. Det krävs inga speciella kläder men det är skönt med löst sittande kläder som inte skaver och en tröja eller sjal att ta på om du börjar frysa.

Meditationen börjar med en guidad bodyscanning och därefter börjar själva klangmeditationen.

Jag ger även privat behandling med klangmassage. Under en klangmassage placerar de tibetanska klangskålarna direkt på kroppen så att vibrationerna arbetar djup i kroppens alla strukturer. Se Klangmassage.

Klangmed ram2

Kommentarer från kunder

”Genom meditationen kunde jag vara i nuet. Lugn – stillhet. De olika klangerna påverkade sinnet på ett väldigt oväntat sätt.”

”Meditationen var väldigt avslappnande och gav mig insikter som jag måste fortsätta arbeta med. Anna-Carin har en fantastisk röst.”

”Meditationen gav en stunds avkoppling. Jag ville ha en harmoni i kroppen och det tycker jag att det blev. Jag blev lättare i huvudet. Det bästa var Anna-Carin med sin energi. Mysigt.”

”Skönt.Jag vibrerar fortfarande. Har inte testat detta förut. Ruskigt sköna vibrationer. Gillade när du fick skålen att vibrera. Tack!”

”Jag släppte tankar och spänningar. En omstart som gav mycket energi efter en mycket jobbig period. Anna-Carin har en mycket behaglig röst som hjälper till att släppa vardagen.”

”Fantastiskt meditativt och lugnande. Känns som det fungerade som healing. Gillade när du gick runt med skålarna så att ljudet kom nära.”

”Väldigt avslappnande. Släppte på ilska och frustration. Mindre ont i min axel. Gillade rummet, läraren och klangskålarna.”

”Skönt, avslappnande. Blev nyfiken på mer. Vissa ljud gick rakt upp i huvudet och släppte en del av min spänningshuvudvärk. Det var intressant när du beskrev skålarna inledningsvis och demade hur varje skål lät. Hela klangpasset var skönt.”

”Närvaro i nuet. Kunde släppa tankarna.”

”Den var lugnande och förde mig i ett avslappnat tillstånd. Klangen var helande för mina öron eftersom jag har en hörselskada som gör mig mycket känslig för många ljud i dagens samhälle.”

”Härlig avkoppling. Landar i nuet. en känsla av att ta hand om mig själv. Skålarna är fantastiska.”

”Avslappning, koncentration. Jag lyssnade på organen. Tyckte att det var lite för kort.”

”Passet var skönt och när du slog med skålarna så skingrades tankarna.”

”Meditationen gav mig insikt om hur harmoniserande ljud gör det lättare att stanna upp och sluta tänka. Den lugna stämningen minskade mina negativa tankar.”

2 reaktioner på ”Klangmeditation

Kommentera