Tips på intressant föredrag

Den 30/9 så kommer Daniel Goleman och håller en föreläsning på medborgarskolan som jag tror kan vara väldigt intressant. Jag har anmält mig och om du tänker gå så hör gärna av dig så kan vi kanske gå dit tillsammans.

Jag citerar från Medborgarskolan:

I samband med Dalai Lamas 80-årsdag fick psykologen Daniel Goleman ett spännande uppdrag. ”I över tre decennier har jag varit vän med Dalai Lama, och när hans inre krets frågade mig om jag skulle vilja sätta mig ner med honom och skriva en kort, tillgänglig bok om hans vision för världens framtid var svaret självklart ja.” En unik och inspirerande föreläsning om hur vi tillsammans kan förändra världen i positiv riktning.

Hur skapar vi en bättre värld? Vad kan man som enskild människa göra? Var finns de krafter som kan forma framtiden?
Det finns inget magiskt svar utan snarare otaliga lösningar, stora som små. Det räcker inte att enbart stödja en ädel sak, säger Dalai lama – vi måste själva bidra.
Under det senaste halvseklet har Dalai lama väglett människor i konsten att ta hand om sina inre liv. I den nyskrivna boken Godhetens kraft uppmanas vi istället att blicka utåt, och se bortom oss själva.
Dalai lamas vision kallar på oss. Oavsett vem vi är och var vi kommer ifrån kan vi vara en del av godhetens kraft – genom att visa tolerans, öppenhet och medkänsla.

För er som inte känner till Daniel Goleman så var det han som satte termen Emotionell Intelligens, vanligtvis kallat EQ, på kartan på 90-talet. Han visade på att EQ är minst lika viktigt som IQ på en arbetsplats, kanske t.o.m. viktigare. Mindfulness är idag erkänd väg för att öka sitt eget EQ. Eftersom jag precis är i faggorna att lansera min nya Mindfulness-kurs baserat på Golemans arbete så tycker jag att det ska bli otroligt spännande!

Du kan anmäla dig här

 

Kommentera