Anna-Carin Thomasson

Jag heter Anna-Carin Thomasson och halkade in på Qigong då jag blev sjukskriven för stress för andra gången 2008. Qigongen har inte bara gett mig verktyg att hantera stress utan även en närvaro och medvetenhet som gör att jag tar medvetna, förankrade beslut och behåller fokus på det som är viktigt. Qigongen har gett mig de verktyg jag behöver för att idag kunna klara av ett högpresterande chefsjobb hela veckan men ändå komma hem på fredagskvällen glad och full av energi inför helgen.

När jag hörde att Google hade tagit hjälp av en tibetansk munk för deras ledarskapsprogram med fantastiska resultat så väcktes mitt intresse att kombinera mina erfarenheter som ledare och qigonginstruktör. Jag vet hur mycket meditation och qigongträning hjälper mig dagligen i min ledarroll och vill nu få möjlighet att dela med mig. Jag har därför även utbildat mig till mindfulnessinstruktör hos Mindfulnesscenter med Ola Schenström.

Du behöver inte ha en ledande befattning utan det handlar i alla högsta grad om att leda sig själv!

Utbildning/Erfarenheter

Mindfulness/Qigong/Meditation:
 • Utbildad Qigongledare sedan 2008 hos Qigongakademien.
 • Jag har kontinuerligt vidareutbildat mig sedan dess 4 veckor per år under 8 år. Utbildar i följande tre nivåer av Zhineng Qigong:
  • Lyft upp Qi
   Syfte att väcka kroppens energiflöde och balansera Qi
  • Metoden för kopp och medvetande
   Syfte att mjuka upp leder, bindväv och ryggrad
  • Wu Yuan Zhuang, De Fem Inre Organens Balansering
   Syfte att med hjälp av rörelse och vibration balansera de fem inre organen: hjärta, lungor, mjälte, lever och njurar
 • Utbildad Qi-terapeut sedan 2011
 • Utbildad klangmassör steg I och II hos Peter Hess Institut sedan 2017
 • Utbildad Mindfulnessinstruktör hos Mindfulnesscenter sedan 2017
 • Utbildad i Sound Healing hos Harmonic Sounds, Spain, 2018
Coachning och Ledarskap:
 • Jag har arbetat inom IT som projektledare och chef sedan början av 90-talet.
 • Certifierad Kommunikolog 2014
 • Har arbetat som instruktör både privat och professionellt sedan början på 80-talet

Personliga erfarenheter av Qigong

Jag började med qigong som ett sätt att hantera stress men det visade sig att qigongen gav så mycket mer. Genom att träna qigong så har jag fått ökad kroppskontroll och medvetenhet kring hur jag rör och använder min kropp på rätt sätt. Eftersom Zhineng Qigong är en medicinsk qigong så har jag blivit friskare och mår bättre. Det känns som om jag blir yngre och yngre för varje dag jag tränar!

Jag har inte haft några större fysiska besvär själv men jag har sett andra bli friska och läka allt ifrån ryggbesvär och whiplashskador till fibromyalgi. Jag vill därför dela med mig av denna kinesiska visdom.

Idag börjar jag varje dag med en halvtimmes meditation som ger ett gott tillstånd av att vara här och nu inför hela dagen. När jag sedan kommer hem från jobbet så brukar jag träna Qigong i ca en halvtimme för att släppa dagens spänningar/problem och på så sätt fylla på med energi. Det ger mig återigen ett gott tillstånd inför kvällen tillsammans med min familj. Idag skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan qigong!